وبلاگ

توضیح وبلاگ من

بررسی معماری پایدار

 
تاریخ: 28-11-99
نویسنده: فاطمه کرمانی

 

 

موزه علم و فناوری فضایی است که در کنار فعالیت‌های پژوهشی و تحقیقی به آموزش نیز پرداخته می‌شود و در این پروژه سعی بر آن بوده است تا مفاهیم پایداری طبیعی نیز گنجانده شود. این موزه در کنار آموزش و گسترش علوم جدید به تشویق افراد در جهت استفاده از انرژی‌های نو و سبز نیز می‌پردازد تا فرهنگ پایداری طبیعی را نهادینه نماید.

 

در ادامه قابل‌ذکر است كه در تهیه این مطالب هرگز ادعایی نیست كه توانسته باشیم به تمام زوایای مورد بحث اشاره‌کرده باشیم ولی دلگرمی و امید این است كه این مجموعه ناچیز بتواند افق فكری جدیدی در برابر دیدگان بگشاید. یعنی اینكه توسعه روحیه پژوهش در بین جوانان نیازمند به فعالیت و تبلیغ فرهنگی است. و فضای معماری چنین فعالیتی موضوع اصلی این پروژه پایان‌نامه می‌باشد فضایی فرهنگی ـ پژوهشی با خصوصیت منحصر به خود كه كاربران عمده آن افرادی با سنین جوانی و نوجوانی می‌باشند.

 

1.2          روش تحقیق

 

رساله حاضر به طور کلی از دو بخش عمده مطالعات (بخش اول) و طراحی (بخش دوم) تشكیل شده است و هر بخش در زیر فصل‌های خود مراحل شناخت و شكل‌گیری پروژه را می‌شناسانند. بخش اول شامل مطالعات پایه (مبحث پژوهش و ابعاد آن) می‌باشد. بخش دوم نیز شامل تعیین اجزاء و عناصر و تدوین برنامه‌ فیزیكی،‌ مبانی طراحی، بررسی روابط عملكردی، سازمان‌دهی فضایی، جا نمایی اصلی عناصر پروژه با توجه به زمینه، لكه‌گذاری، طرح مقدماتی و طرح می‌باشد.

 

تفكیك مباحث رساله به دو بخش بر این اساس بوده است كه مطالب بخش اول مباحثی را در برمی‌گیرد كه به طور کلی پیش از شروع طراحی توسط مطالعات باید زمینه را برای طراح مشخص نماید و طراح بر اساس آن‌ها فرایند طراحی را آغاز می‌كند كه با توجه به فقدان چنین مطالعات و دستورالعمل‌های مدونی در زمینه موضوع رساله، بخش اول به این مباحث اختصاص پیدا كرده است تا بر اساس نتایج این بخش،

 

 

 

 

گورستان لما  واقع در استان کهگیلویه و بویر احمد،به عنوان یک محوطه تاریخی در سال 1378 شمسی کشف گردید.از نظر جغرافیایی این گورستان در حاشیه رودخانه بشار در 15 کیلومتری شمال غرب شهرستان پاتاوه و 65 کیلومتری شمال غرب یاسوج مرکز استان قرار گرفته است.طبق تحقیقات باستان شناسان ،گورستان لما از نظر قدمت تاریخی به دوره ایلام میانه تا جدید می رسد.کشف این گورستان و تعلق آن به مهمترین تمدن تاریخی جنوب غرب ایران می_ تواند به شناخت هرچه بیشتر تمدن ایلام و وسعت قلمرو جغرافیایی آن کمک می نماید.در این محوطه تاریخی 53 گور کشف شده است که در آنها اشیاء فلزی ،سفالی و غیره……..به همراه اسکلت انسان دفن شده اند.از میان اشیای یافت شده در این گورها اشیای سفالی حائز اهمیت می باشند که بیشتر شامل انواع جام،کوزه،و کاسه می باشد، اکثر این سفالینه ها مزین به انواع نقوش هندسی و ساده به رنگ اخرایی و  قهوه ای بر روی بدنه پخته هستند که از نوع لعاب رورنگی می باشند. تا کنون بررسی دقیقی بر روی نقوش سفالینه های لما و دسته بندی آنها  انجام نگرفته است تا بتوان ضمن شناخت نقوش سفالینه ها ، به مقایسه صحیح این نقوش با نقوش سفالینه های تمدن ایلام پرداخت ، تا از این طریق به ریشه یابی نقوش سفالینه ها و شناسایی هرچه بیشتر هنر سفالگری تمدن باستانی ایلام نائل گردید.با توجه به آنچه توضیح داده شد هدف کلی این تحقیق شناسایی نقوش سفالهای گورستان لما و ریشه یابی نقوش از طریق تطبیق آنها با نقوش سفالهای برجای مانده تمدن ایلام می باشد.

 

 2-1-سئوالات تحقیق

 

1-آیا نقوش سفالینه های لما متآثر از باورهای دینی ایلامیان می باشد؟

 

2-آیا طبیعت منطقه لما بر نقوش سفالینه های لما تآثیر گذار بوده است؟

 

3-1-فرضیه ها

 

باستان شناسان محوطه گورستان لما را از نظر جغرافیایی به بخش سردسیری تمدن باستانی ایلام دوره میانه ،نسبت می دهند.در اینجا دو مسئله قابل ذکر است،مسئله اول این است که در صورت اسکان موقت و کوچ نشینی ایلامیان در فصول گرما در این منطقه امکان آوردن فرهنگ و آداب و رسوم زندگی ایلامیان به این خطه وجود دارد که نمود بارزش را در نقوش سفالینه های این گورستان می توان جستجو کرد.اولین فرضیه به این شکل مطرح می شود :

 

 

  • به نظر می رسد باورهای دینی ایلامیان،بر نقوش سفالیهای لما تاثیر گذار بوده است.

 

مسئله دوم در کشف نشدن استقرارگاه های هم زمان در منطقه لما است تا از طریق آن بتوان با نحوه زندگی و هنر و صنعت آنان آشنا شد. باستان شناسان دلیل آن را شرایط ناهموار جغرافیایی می دانند .کشف اتفاقی گورستان لما بر اثر فعالیت ماشین های راه سازی استان انجام گرفت، چه بسا محوطه های مشابه ای در منطقه وجود داشته باشد و به علت شرایط بد جغرافیایی امکان کشف نداشته است.باستان شناسان منطقه کهگیلویه و بویر احمد را به خاطر موقعیت جغرافیایی اش و تنها مسیر ارتباطی مرکز کشور با جنوب کشور از دوران باستان تا کنون یک منطقه خاص در نظر گرفته اند که کشف نشدن استقرار گاه های هم زمان نمی تواند دلیلی بر فاقد سکنه بودن این منطقه باشد. کشف مقادیر زیاد قطعات سفالی از منطقه لما امکان وجود هنر-صنعت سفال سازی در منطقه را دو چندان می کند لذا آوردن این تعداد از ظروف شکننده از مسیری دور همچون خوزستان و اطراف آن به این محوطه با دشواری های سفر را غیرممکن می سازد.

 

دومین فرضیه به این شکل مطرح می گردد:

 

2) به نظر می رسد طبیعت منطقه لما، بر نقوش سفالینه ها تاثیر گذار بوده است.

 

4-1-روشهای گردآوری اطلاعات و ابزراهای مربوطه

 

توصیفی –تحلیلی

 

 5-1-شیوه گردآوری اطلاعات

 

کتابخانه ای

 

6-1-ضرورت انجام تحقیق

 

دسته بندی و  ریشه یابی نقوش سفالینه های لما

 

7-1-ابزارهای تحقیق

 

عکس،فیش برداری،اینترنت،مشاهده

 

8-1-پیشینه تحقیق

 

گورستان لما در سال 1378شمسی کشف گردید و سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری استان کهگیلویه و بویر احمد در این محوطه تاریخی اقدام به باستان شناسی نمود و در این زمینه یک گزارش میدانی و کتابچه راهنما را توسط مهندسین متخصص خود به چاپ رسانده است و تمامی اشیای گورستان را به موزه یاسوج منتقل نموده است اما تا کنون در زمینه نقوش تزیینی سفالینه ها کار تحقیقی انجام نگرفته است.پایان نامه ای نیز در این زمینه توسط دانشجویی در مقطع كارشناسی توسط فهیمه عبد الرضایی در دانشكده هنر و معماری اردكان انجام گرفته كه تنها به شكل گزارش تهیه شده است و فاقد تصویر می باشد.

 تصویر درباره گردشگری

 

 

 


 

 
 
 

بیرون رفتن

 

 طراحی هدفمند و واقعی‌تری در بخش دوم انجام شود. رساله حاضر بر اساس مطالعات كتابخانه‌ای، مراجعه به ادارات و ارگان‌های مربوط و بررسی اسناد و مدارك آنان در رابطه با موضوع، مصاحبه با اساتید، صاحب‌نظران و مسئولان به صورت شفاهی انجام شده است.

 

1.3          ضرورت تحقیق

 

علم و گسترش آن در هر جامعه از ملزومات انكارناپذیر در جهت پیشرفت همه‌جانبه آن جامعه می‌باشد. و هر چه در روح و روان آن جامعه بقا یابد، تأثیر بیشتری را در بستر فعالیت خود نمایان می‌سازد و درعین‌حال نیرو می‌گیرد و به حیات خود ادامه می‌دهد تا در اندیشه نسل‌های دیگر با تداوم و تسلسل بارور می‌شود.

 

پیشرفت‌های علمی زمانی در جامعه‌ای دوام می‌یابد كه ضمن حفظ هویت‌های خود، ساختار تفكرات بشری در هر جامعه را به بهترین نحو ممكن سازمان‌دهی كند و در عین ‌حال خود را در چارچوب اصول حاكم بر آن جامعه منطبق كند.

 

امروزه پیشرفت‌های تكنولوژی در كشورهای جهان علی‌الخصوص كشورهای در حال توسعه سبب اقتدار و برتری نمایش‌های قدرت در زمینه‌های مختلف می‌شود.

 

جابجایی اطلاعات و دستیابی به تكنولوژی یكی از اركان توسعه جوامع شناخته می‌شود. توسعه تكنولوژیك و حفظ موقعیت جامعه در صدر جوامع به‌روز دنیا، نیازمند فراهم شدن اسباب و لوازمی خاص و برنامه‌ریزی‌ای هدفمند با تكیه بر شناخت عمیق از موضوع می‌باشد. در ایران به عنوان یك كشور در حال توسعه علی‌رغم توجه به این مسئله و انجام برنامه‌ریزی‌های كلان در جهت توسعه علمی كشور، متأسفانه به ایجاد بستری مناسب برای پیشرفت علمی از پایه انجام نمی‌شود. پایه‌ای كه با اتكا به جوانان بااستعداد این مرز و بوم می‌توانند راهگشای بسیاری از مشكلات امروزه جامعه ما باشد.

 

از آنچه به طور خلاصه در این قسمت ذکر شد، به طور كلی می‌توان به لزوم توجه به گسترش و عمومی شدن پژوهش‌های علمی در كشور پی برد و همچنین ضرورت توجه به گسترش مراكز علمی تحقیقاتی در شهر بیشتر نمایان می‌گردد.

 

تهران چه در سطح ملی و چه به لحاظ بین‌المللی یكی از مهم‌ترین شهرهای ایران می‌باشد كه می‌تواند خود را به عنوان یكی از قطب‌های علمی و تكنولوژیك منطقه مطرح كند.

 

رشد نسبی جمعیت و پایه‌های جوان جمعیتی كه اصلی‌ترین منبع تأمین نیروی پژوهنده در کشور می‌باشند و همچنین نیاز به مراكز تحقیقاتی در این شهر، در این رساله به طراحی موزه‌ی علم و فن‌آوری به عنوان یکی از مهم‌ترین فضاهای تحقیقاتی و تكنولوژی در شهر پرداخته شده است.

 

تعداد صفحه : 155

 

قیمت : 14700تومان


فرم در حال بارگذاری ...

« رابطه خودکارآمدی،اهمال کاری و اضطراب امتحان با پیشرفت تحصیلی در بین دانش آموزانارائه طرح پیشنهادی به منظور عملیاتی کردن نیاز منطقه آزاد قشم »
 
مداحی های محرم